Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu KROS

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z: ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.) obowiązującą do dnia 24.05.2018 roku włącznie oraz z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i rady (UE) 2016/2017 z dnia 27.04.2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych obowiązującym od dnia 25.05.2018 roku. Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo zgodnie z Umową Powierzenia Przetwarzania Danych Osobowych. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy naszego Sklepu.

Administratorem danych jest Firma Usługowo-Handlowa KROS Kazimierz Rostecki z siedzibą w Olsztynie al. Piłsudskiego 64C 10-450, NIP: PL 739-249 15 67, REGON: 510979816-00029, tel.: (+48) 89 539-04-06, adres email: biuro@kros.pl.

Dane osobowe są zbierane i przetwarzane w celu obsługi procesu zakupu i wysyłki towaru oferowanego na stronie sklepu e-kros.pl. Dane będą przechowywane tak długo jak aktywne pozostanie konto użytkownika naszego sklepu do którego dane te są przypisane.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji, przeniesienia lub też żądania usunięcia. Klient ma prawo wycofania zgody na przetwarzanie swoich danych co spowoduje konieczność usunięcia konta klienta z naszego sklepu.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Sklep e-kros.pl używa certyfikatu SSL. Certyfikat SSL poświadcza wiarygodność domeny bądź domeny oraz jej właściciela. Zapewnia bezpieczeństwo poprzez szyfrowanie danych przesyłanych pomiędzy użytkownikiem a sklepem.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, który wyraził osobną zgodę na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres biuro@kros.pl bądź telefonicznie pod numerem (+48) 89 539-04-06.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl